волен-сидеров-213Народното събрание одобри свалянето на имунитетите на Волен Сидеров и на Десислав Чуколов.

За сваляне на имунитета на Сидеов гласуваха 144 депутати, против бяха 11, един се въздържа.

За сваляне на имунитета на Чуколов, гласуваха 148 депутати, 11 бяха против, нямаше въздържали се.

Причината за решението на народните представители беше среднощната акция на двамата депутати от „Атака“ в магазинчето на улица „Раковски“. Преди два дни временна парламентарна комисия реши, че депутатската защита на двамата може да бъде свалена.

Преди гласуването Сидеров заяви от парламентарната трибуна: „Исках да обясня на комисията порочността на искането на главния прокурор за сваляне на имунитета ми и този на Десислав Чуколов, което се базира на фалшива експертиза, но тя пресече с думите: ние не сме съд“.

„Днес ще гласувате свалянето на имунитета ми и на колегата Чуколов за нещо, което предстои да бъде изяснявано”, подчерта Сидеров. „Мога да кажа, че днес е много хубав ден за българската наркомафия, тъй като със свалянето на имунитета ни тя ни нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина с участие на прокуратура, МВР, правителство и парламент, заради факта, че посочихме как в центъра на София се продават свободно наркотици. Полицията това не го преследва, напротив, закриля го. Това беше доказано и показано в ТВ Алфа. Знам, че в тази зала има хора, които имат лична трагедия, защото децата им са наркозависими. Другата голяма трагедия е, че в България близо 1 млн. души са наркозависими“, заяви Сидеров.