Bojko-Borisov-Maya-Manolova-480x360Начинът, по който бе взето решението за орязване социалните придобивки на полицаите и военните бе неуважителен, това важи за всички институции в държавата.

Това каза в студиото на bTV Мая Манолова. Тя съобщи, че е получила от съпруги на полицаи отворено писмо, с което се иска нейната намеса в спора.

„Нямаше диалог между браншовите организации на полицаите и властта, решението бе взето внезапно, така и бе съобщено”, допълни новият омбудсман. Манолова обаче определи действията на полицаите вчера като „недемократични” и посочи, че законът е за всеки.

Според нея, така обществото се настройва срещу един сектор в държавата, в случая полицията. Тя определи като правилна крачката днес да има среща между правителството и представители на полицията и военните. Диалогът е задължителен, правителството трябва да се коригира, смята омбудсманът.

Манолова не призна, че създадения под нейно лично ръководство Изборен кодекс е причина за хаоса в последните избори, с огромното количество невалидни бюлетини и недостатъчно хора за работа с протоколите в София.

Тя определи новата си функция в събитията около изборите като тази на “арменския поп” и се разграничи от решението на проблема, защото “не съм Румяна Бъчварова, Томислав Дончев или министър”.

bTV, „Тази сутрин”