1446123940По настояване на министър-председателя Бойко Борисов днес оставка подаде председателя на Общинска избирателна комисия – София Диляна Иванова.

Борисов настоя за оставката на Иванова поради създалото сеобществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“.

Борисов настоя Иванова да подаде оставка, в качеството си на лидер на ГЕРБ, а не на премиер, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ.

Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур, информират от партията.

Диляна Иванова подаде оставка веднага след настояването на Бойко Борисов. Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК до минути.

Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

От ГЕРБ предлагат на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова.

По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

П