Сега четете
Томислав Дончев: Проблем с балотажа няма да има

Томислав Дончев: Проблем с балотажа няма да има

tomislav-donchev-187984Получих уверение от печатницата, че проблем с отпечатването на бюлетините за балотажа няма да има. Чух го два пъти.

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с искането на печатниците за отлагане на балотажа от 1 на 8 ноември. В ефира на Нова телевизия Дончев обясни, че действително е имало писмо от ЦИК, в което е имало съмнения дали печатницата на БНБ ще отпечата бюлетините в срок, поради забавеният темп на предаване на бюлетини от ОИК.

Веднага след заседанието на Министерски съвет организирах среща с ЦИК, печатницата и Информационно обслужване. Стана ясно, че към средата на вчерашния ден огромната част от бюлетините са предадени, а към края на вчерашния ден са предадени всички, каза вицепремиерът и подчерта, че два пъти е получил уверение, че проблем с отпечатването на бюлетините няма да има.

Високия дял невалидни бюлетини вицепремиерът обясни със самата организация на изборите и поради недостатъчното информиране на гражданите как да попълват бюлетините. Очевидно има грешки на ниво СИК-ове, добави Дончев. Той допълни, че гражданите, които счетат, че гласът им не е отчетен и политическите партии, които смятат, че са ощетени, могат да използват правата си по законосъобразен ред

Вижте и

сн. Булфото

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре