865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741e87518db25dd34982e294c56bb386a0f_thumb-largeВ началото на януари в щата Колорадо беше отворен първият магазин за марихуана за развлечение.

От 1-ви ноември, тази година, най-големият производител на цигари в света Филип Морис, реши да се възползва от това.

Бранда обяви, че се присъединява към легализацията на марихуаната и започва производство на цигари с трева.

Под марката “Марлборо M”, цигарите ще бъдат лицензирани в обекти в щата Колорадо, Вашингтон, Орегон и Аляска.

От маркетинг отдела обясниха, че от известно време компанията е извършвала наблюдения и е имала идея за пускане на канабис на пазара.

Водят се преговори с най-големите производители на марихуана в света в Мексико и Парагвай, за да се обсъдят възможностите за създаване на дистрибуторска мрежа в Северна и Южна Америка.

Тъй като в момента тютюневите изделия са забранени в реклами и промоции в САЩ, “Филип Морис” е заделил огромна сума от 15 млрд. щатски долара бюджет за реклама.

Той преговаря в момента с големите мрежи и издатели за промотиране на “Марлборо M”.

В началото на януари в щата Колорадо беше отворен първият магазин за марихуана за развлечение (т.е. не за медицинска употреба).

За първи път в историята на САЩ лица над 21-годишна възраст могат да отидат в магазина и да си купят марихуана. Досега 20 американски щата бяха позволили употребата на канабис, но само за медицински цели.

Поддръжниците на тази мярка се надяват да докажат, че узаконяването е по-добра алтернатива от скъпата война, водена от Америка срещу наркотиците, и сравняват мярката с премахването на забраната върху алкохола през 20-те години на XX в.