519x390На 30 октомври, петък, от 19 часа, едно от любимите ни нови места в София – Литературен клуб „Перото”, ще е домакин на тържественото връчване на наградите „Будител 2015″.

Инициативата на радио FM+ и Фондация „Българска памет” се организира по повод Деня на народните будители и фокусира вниманието върху  личности, направили през  изминалата година нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

Номинираните тази година са:

Списание „Осем” за проекта „Да възродим българската кирилица”.

Сдружение „Българска история” за акцията им по поставянето на 110 информационни табели на възлови места в София, посветени на исторически личности и събития.

Поетът Борис Христов и арх. Стефан Добрев за каузата да издават редки и ценни книги, неиздавани на български език.

Мирослав Боршош за това, че превърна НДК от място за търговия и политика в истински Дворец на културата, както и за цялата му дейност за подпомагане на  културата и книгоиздаването у нас.

Децата от Сандански за създаването на „Помогни без причина”.

Енчо Керязов за основаването на благотворителна фондация на негово име, в помощ на деца с таланти.

Райна Кабаиванска за майсторския клас, подготвящ поредна година български студенти за дебюта им на световната оперна сцена.

Игнат Канев за построяването на университетски център в Русе.

Мариана Пенчева за това, че отглежда 10 деца от бедни семейства, след като приюта, в който са живели затваря врати.

Петър Вълчанов и Кристина Грозева за филма „Урок”.

Засега в гласуването на сайта на радио FM+ с малко води световноизвестният цирков артист Енчо Керязов и благотворителната му фондация.