Сега четете
Френската МРТА представя два спектакъла в рамките на One Dance Week Пловдив

Френската МРТА представя два спектакъла в рамките на One Dance Week Пловдив

One Dance Week Пловдив„Ние сме като онези жаби…“ и „Али“ могат да бъдат видяни в сряда, на 28 октомври от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата „Борис Христов“.

Френската компания МРТА е известна със специфичната естетика на своите представления, защото смесва театрални и танцови елементи с циркови техники. Няма езикова бариера.

„Ние сме като онези жаби…“ се занимава с теми, свързани с любовта, брака и сложните отношения между мъжа и жената. На сцената трима персонажи влизат в различни взаимодействия, една двойка претърпява непрекъснати трансформации с намесата на третия човек. Разликата във физиката на изпълнителите добавя още един нюанс в усещането за уязвимост на двойката и тяхната любов. Постановка 2013, режисура – Али Табет и Хеди Табет. Музика – Софиан Бен Йосеф. Времетраене: 32 мин.

Вижте и

Вторият спектакъл „Али“ изследва въпросите за различието и как то се възприема от страна на обществото. Постановка 2008, режисура – Матюрен Болзе и Хеди Табет. От и със Матюрен Болзе и Хеди Табет, звук: Жером Февр. Времетраене: 22 мин.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре