Сега четете
И тв журналист в битката в битка за кмет Бръшлен

И тв журналист в битката в битка за кмет Бръшлен

kmet_journalistТелевизионният журналист и редактор в БНТ2 Димчо Петров отива на балотаж в русенското село Бръшлен. На кметските избори в неделя той събра 132 гласа срещу 136 на кандидата на БСП Николай Крумов. Димчо Петров е кандидат на патриотите от ВМРО-БНД.

В региона на първи тур са избрани кметовете в град Мартен и русенските села Ново село, Басарбово и Бъзън. ГЕРБ печели изборите в четири общини в областта, а в останалите четири предстоят балотажи идната неделя.

През своя професионален път Петров е бил дългогодишният отговорен редактор на Регионална програма „Север“ в Регионалния телевизионен център Русе. Може да се каже, че познава в дълбочина журналистическата професия, тъй като е заемал различни постове от 1995 година насам – изпълнителен продуцент, редактор и отговорен редактор.

В своята професионална кариера Петров е оставил трайна следа с документалната поредица „Скалните манастири в България“, на документални и популярни филми като „Тренътъ“, разказващ за първата железница в България, „Манастирът над облаците“, „По вода…под земята“ и др., на които е автор.

Повече от 10 години Димчо Петров е водещ и автор на поредицата „Реката“, както и на публицистичните предавания „Бизнес навигатор“, „Часът на ветеринаря“, „Един е Бог“ и др. Водил е множество предизборни диспути, излъчвани от РТВЦ-Русе.

Вижте и

Към настоящият момент Петров е редактор на излъчваните по БНТ 2 от Русе сутрешни блокове, „Местно време“, „България днес“, „Добро утро с БНТ 2“.

Преди работата си в РТВЦ е бил зам.-началник на Регионална служба по заетостта в Русе, организатор и директор на Дома на културата на РКС в Русе.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре