Сега четете
ЧРД на родените на 28 октомври!

ЧРД на родените на 28 октомври!

ws_Happy_Birthday_Candles_1280x1024Днес актрисата Джулия Робъртс. „Хубава жена“ навършва 48 години. Родена е на 28 октомври 1967 г. в Смирна, Джорджия. Като малка искала да стане ветеринарен лекар, но след завършване на гимназия решила да учи журналистика. Актриса, носителка на Оскар за най-добра женска роля във филма “Ерин Брокович” (2000).

Тя е най-високо платената актриса във Холивуд , след Анджелина Джоли. Става популярна с филма “Хубава жена” (Pretty Woman (1990)), който реализира приходи от 464 млн. долара. Филмите й “Мистична пица“ (1988), „Версия пеликан“ (1993), „Сватбата на най-добрия ми приятел“ (1997), „Нотинг Хил“ (1999), „Булката беглец“ (1999), „Бандата на Оушън“ (2001), „Бандата на Оушън 2“ (2004), „Войната на Чарли Уилсън“ (2007), „Денят на влюбените“ (2010), „Яж, моли се и обичай“ (2010) и „Огледалце, огледалце“ (2012) реализират колективни приходи от над 2,6 млрд. долара и превръщат Джулия Робъртс в една от най-успешните актриси.

Робъртс присъства в класацията „50-те най-красиви личности в света“ на списание „Пийпъл“ дванадесет пъти През 2011 г. е обявена за една от 100-те най-сексапилни жени на всички времена в едноименната класация на списание „Менс Хелт“. През 2001 г. изданието „Лейдис Хоум Джърнал“ я поставя на 11-то място сред най-влиятелните жени в САЩ. Има три деца Робъртс имат три деца: Хенри Даниел Моудър и блинзаците Хейзъл Патриша Моудър и Фин Уолтър Моудър. Среща съпруга си и баща на децата си, оператора Даниел Моудър – на снимките на филма „Мексиканеца“ през 2000 г.

Какво не знаете за Джулия Робъртс:
– Служи си по-добре с лявата ръка.- Сестра й Лиса и брат й Ерик също са актьори.- Била е сгодена за Кийфър Съдърланд и Дилън Макдермът и е имала връзка с Матю Пери, Лиъм Нийсън, Даниел Дей-Луис и Бенджамин Брат. Бракът й с музиканта Лайл Лъвет продължава едва две години.- На 4 юли 2002 г. се омъжва за оператора Даниел Модър в ранчото си в Таос, Ню Мексико. Единствената известна личност, която е поканена на сватбата, е Брус Уилис.- Отказва да се снима в “Първичен инстинкт”, “Влюбеният Шекспир” и “Безсъници в Сиатъл”. Ролите отиват съответно при Шарън Стоун, Гуинет Полтроу и Мег Раян.
– Докато й слагат сценичен грим, обича да лежи по гръб, тъй като твърди, че по този начин се отпуска.
– Джулия е първата актриса в света, която взима хонорар от 20 милиона долара за филм.
– Когато Брад Пит и Джордж Клуни разбират, че Джулия ще им партнира в “Бандата на Оушън”, й изпращат картичка, на която пише: “Чухме, че взимаш 20 на филм”. Вътре в картичката са пъхнати 20 долара.- Почитателка е на боливудската актриса Аишвария Рай, за която казва, че е “най-красивата жена в света, по-красива от която и да е холивудска актриса”.- Канадската музикантка Шантал Кревязук написва песента “Julia” след като я вижда в ресторант в Лоа Анджелис.- Снимала се е с Ричард Гиър и Хектор Елисондо в два филма – “Хубава жена” и “Булката беглец”.- “Алхимикът” на Пауло Коелю е една от любимите й книги.- Притежава собствена продуцентска компания на име “Red Om”. Това е фамилията на съпруга й Даниел Модър (англ. “Moder”), четена на обратно.- Най-добрите й приятели са актьорите Дензъл Уошингтън, Брус Улис и Сюзън Сарандън.
5 любопитни изказвания на актрисата

“Твърде висока съм за жена и никога не съм имала много рокли в гардероба си, така че трудно мога да мина за дама.”
“Никога не бих участвала в голи сцени. Когато се снимам облечена, това е игрален филм, но ако се съблека, вече става документален филм. А и не искам преподавателят ми по алгебра от училище да знае как изглежда задникът ми.
“Опасно и глупаво е да говориш за сексизъм, ако не си го изпитал на собствения си гръб. Да, мъжете в нашата професия са по-добре платени от жените. Но не получаваме ли всички твърде много пари? Получаваме. От какво да се оплаквам тогава?!”
(за президента Буш) “Той ме кара да се чувствам неудобно, той не е моят президент. Той никога няма да бъде моят президент.”“Не си давах сметка за цената на славата, докато не разбрах, че във всеки един момент животът ми е изложен пред очите на целия свят.”
Повод за купон има днес и говорителката на Външно министерство Бетина Жотева.

Писала професионалната си биография като журналист в БТА, БНТ, в. “Труд”. Известната водеща от БНТ, а напоследък пиарка в служебния кабинет навърши петдесет и една години. Дипломата й от Унгария, където завършва философия и философски науки, очевидно се оказва доста полезна, за да не драматизира излишно и без това напеченото си ежедневие. “Работи страхотно, но ако не е съгласна с нещо, се разправя като дърта циганка”, така навремето я промоцирал кореспондентът на БТА в Унгария Георги Ведроденски на бъдещия й работодател в БНТ, покойния вече журналист Иван Константинов. Като студентка в Букурещ Жотева заработвала с преводи за българското бюро на БТА и оттам Ведровенски натрупал впечатления за нея. Бетина Жотева се очертава като най-търсения глас сред управляващите, след като ще говори от името на трети пореден министър от различни правителства. Тя беше в Министерството на икономиката и енергетиката, след като бе пиар на служебния министър Асен Василев, а преди това на финансовия министър Симеон Дянков. Бившата тв говорителка се върна през 2009-а от Брюксел, за да брани имиджа на Дянков. Тогава се твърдеше, че той я е уговорил да напусне Постоянното представителство на страната ни към Европейския съюз. Днес Бетина Жотева е член на СЕМ по предложение на президента Росен Плевнелиев.
Рожден ден и бизнесдамата Евгения Банева.

Вижте и

Тя е главен мениджър на курортен комплекс Русалка и съпруга на собственика на „АКБ Форес“ Николай Банев. Родена в Стара Загора, тя завършва езикова гимназия и се радвала на обкръжението на добро семейство. Говори се, че татко й бил шеф на легендарната пивоварна Загорка. Има диплома по право в СУ, магистърска степен master of wine от Световната организация на виното във Франция, магистър е по бизнес администрация в Американския университет. Говори английски, френски, руски, немски и испански. В туристическия бранш обаче има спорно име, доколкото фирмите на Баневи рядко плащат навреме, както се оплакват и работещи за тях, и контрагенти. Иначе луксът е слабост на милионерите от фамилията. Те имат мегагараж, като започнем с любимия Майбах на Николай и завършим с мерцедеса, с който семейството се вози дори и на 100 м в екокомплекса си Русалка. Невероятни суми инвестират и в лъскав имидж – само най-големите марки. Жени е единствената българка с лимитирана чанта “Луи Вюитон” от флагманския магазин на ъгъла на великите улици “Шанз Елизе” и “Жорж Пети”. Заедно с фамилията Арабаджиеви имат амбициите за поддържане на частна флотилия от самолети. Синът на Банев – Николай Втори, е възпитаник на най-скъпото частно училище в Швейцария “Люо Розе” – любимо на родните олигарси. Не е ясно по какви причини през последните месеци – още от ноември насам, фамилията отбягва посещенията в родината. Версиите за това са различни и все се въртят около тежките времена за олигарсите ни, които настъпиха с активизирането на хайката за такива едри екземпляри, предприета от ДАНС по заповед на премиера Станишев.
82 години днес навършва и Евтим Евтимов, един от най-популярните и обичани съвременни български поети. Поетът на „Горчиво вино“ е роден в Петрич.

Десетина години работи като учител, след което става завеждащ отдел „Поезия“, а по-късно директор на издателство „Народна младеж“. Бил е главен редактор на в. „Литературен фронт“. През 1988 г. – уволнен. По-късно е главен редактор на сп. „Родолюбие“, а в момента – главен редактор на в. „Нов пулс“. Носител е на много национални награди, превеждан е на десетки чужди езици.
Повод за тържество има днес и проф. Тодор Вълчев.

Масон, благодетел и член на Римския клуб. Всеки, който помни топбанкера Тодор Вълчев не ще забрави аристократичния му начин на общуване с медиите, с българските и с чуждестранните банкери и държавници. Способността му да минава, без да прекъсва мисълта си, от български на немски и оттам английски, будеха възхищение сред българите и овации сред чужденците. Признание за личните му качества, научна дейност като преподавател в УНСС и управител на БНБ – а и като масон, бе избирането му през 1995 г. за член на Римския клуб. С огромното си влияние върху световното икономическо и социално развитие неправителствената организация превърна професора в личност, запозната с това, което повечето български политици дори не подозират – задкулисното световно правителство, което управлява именно чрез такива организациии като Римския клуб. Днес малцина си спомнят, че именно в Римския клуб бяха публикувани известните доклади за границите на икономическия растеж, както и първите разчети и прогнози за изчерпването на основните ресурси на планетата – руди, въглища и течни горива. Тодор Вълчев е роден на 28.10.1922 г. Завършва Стопанската академия през 1947 година. Има две специализация – през 1961 г. в Берлин и 1966 – в Москва. През 1978 г. защитава докторат. От 1958 г. работи в Института по икономика на БАН. На 9 януари 1991 г. е избран за управител на БНБ. Работи с 3 парламента и 5 правителства. Отказа поста посланик на България в Швейцария.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре