Сега четете
Цветозар Томов: Работата в Арена Армеец ще приключи до 2-3 часа

Цветозар Томов: Работата в Арена Армеец ще приключи до 2-3 часа

tomovВ 19 часа тази вечер изтича срокът Общинските избирателни комисии да обявят окончателните резултати от вота.

Според сайта на ЦИК към 5:30 часа тази сутрин са обработени 74,98% СИК протоколи в ОИК за кмет на община София. 75,37% са обработените СИК протоколи в ОИК за общински съвет в столицата.

Пред камерата на Канал 3 говорителят на ЦИК Цветозар Томов каза, че проблемът е бил първо в капацитета и добави, че би си подал оставката още днес, но ЦИК трябва да работи до получаване на крайните резултати от вота.

Към този час 120 от комисиите вече са минали и 97% от протоколите са обработени, заяви той, като добави, че ще бъде спазен законовия срок.

Според резултатите от референдум при обработени 96,65% СИК протоколи в ОИК – 72,57% от пусналите бюлетина одобряват електронното гласуване при провеждане на избори и референдуми, а 27,43% са зачеркнали позиция „не“.

Работата в София ще приключи днес, до 2-3 часа, каза тази сутрин той.

Вижте и

„Най-разумно би било да бъде съкратен мандата на сегашната Централна избирателна комисия от 5 на 2 години, за да може в следващите 3 месеца да анализира своята дейност. Паралелно да бъдат обсъдени промени в Изборния кодекс, след което да приключи мандата им. Може да стане и с оставки, може да стане и по този начин“, коментира Томов за НТВ.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре