Сега четете
Гъгул ще предава на живо операция от болницата във Варна

Гъгул ще предава на живо операция от болницата във Варна

Google robotsСмяна на раменна става ще се предава на живо през „Google – Italia” в цял свят, от операционната зала на варненската болница „Св. Анна“ в петък. Оперативната интервенция ще извърши д-р Луиджи Фантазия – водещ специалист в ендопротезирането на раменна става, заедно с екип от университетската клиника по ортопедия и травматология във варненската болница – доц. д-р Руслан Попстефанов, ръководител на Катедра „Ортопедия и травматология“, д-р Ивайло Митковски и д-р Николай Коларов – асистенти към катедрата.На пациента, който е със значително износване на ставата, ще бъде поставена безплатно модерна раменна протеза от модел, който ще се имплантира за първи път в България.

Изкуствената раменна става е предоставена от фондация „Черноморско-Средиземноморска медицинска академия“, на чиято поредна инициатива „Work together” ортопедичната клиника в МБАЛ „Св. Анна“ ще бъде домакин, съобщава Дарик.Запис и предаване в реално време на уникалната операция ще бъдат направени и от телевизионния канал на Медицинския университет. Интервенцията ще може да се наблюдава в аудиторията на МБАЛ „Св. Анна“ и в учебния център на Медицински университет – Пловдив в рамките на провеждащия се там по същото време международен учебен курс по ортопедична анатомия – също инициатива на фондация „Черноморско-Средиземноморска медицинска академия“.

Раменното протезиране в България все още е в началото на развитието си, поради високата цена на протезите, които към момента се заплащат изцяло от пациентите. Ортопедичната клиника в МБАЛ „Св. Анна“ е амбицирана да върви в крак със световните тенденции в раменното ендопротезиране и с тази on-line операция ще сложи началото на въвеждането в клиничната практика на още една специална ендопротезна конструкция, обясни дни преди демонстрационната операция доц. Руслан Попстефанов.

Вижте и

Дата: 22.10.2015 11:11
Източник: Любословие по меди и Tруд онлайн

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре