WHISKEY-FEST-SOFIA-2015  (1)-620x441От 30 октомври до 1 ноември Уиски Фест София отново ще събере на едно място всички любители и жадни за знания в областта на уиски културата. По време на тридневното събитие, което ще се проведе в Sofia Event Center в Paradise Mall, посетителите ще могат да опитат от повече от 260 вида уиски.

Тази година фестивалът ще посрещне своите посетители с над 30 щанда, на които ще бъдат представени известни и екзотични марки на десетки световни дестилерии. Гостите на събитието ще имат възможност да дегустират повече от 45 шотландски, 12 американски, 14 ирландски и 6 японски марки уиски.

Билети за Уиски Фест София, който се провежда за четвърта поредна година могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място в Sofia Event Center. Цената на стандартeн билет е15 лв., а на премиум – 25 лв. Те осигуряват достъп до трите дни на фестивала, възможност да се опитат четири напитки в различните категории в количество от една унция, дегустационна чаша и книжка, описваща подробно представените марки и дестилерии. На място ще се продава уиски валута, която ще дава възможност за консумация на допълнителни унции. На специални цени в магазина на фестивала ще се продават всички марки уиски, както и специализирана литература, дегустационни чаши и аксесоари.

Майсторски класове ще се провеждат и през трите фестивални дни, като програмата им включва 22 теми. Билетите за тях са на цена 35 лв. В рамките на класовете любителите ще опитат специални селекции от известни брандове и ще научат полезна информация от вещи в алкохолния бранш лектори. Ще има и сесия за ултра висок клас уискита за колекционери, като представените там марки могат да бъдат опитани срещу нескромната сума от 520 лв.

Тази година ще има и няколко новости, сред които комбиниране на уиски с престижна марка сирена, уиски дебати, а петимата носители в България на престижната титла Keeper of theQuaich ще се съберат заедно, за да засвидетелстват уважение към шотландското уиски.

Организаторите на Уиски Фест София 2015 г. призовават към спазване на Етикет и модел на поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите.Те припомнят, че легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст няма да бъдат допускани на събитието.

Дата: 20.10.2015 09:41
Източник: www.progressive.bg