Сега четете
Зрители атакуваха Слави

Зрители атакуваха Слави

slavi-trifonovБългарската песен за детската „Евровизия” е лирична балада по музика на Слави Трифонов, Евгени Димитров, Георги Милчев-Годжи и Габриела Йорданова, която ще представи страната ни на 21 ноември в „Арена Армеец”.

Свой куплет има и Иван Стоянов, който бе фаворит на Дългия по време на националната селекция за конкурса. Участието на 12-годишното момче от Бургас бе анонсирано от БНТ като „втори глас” и оправдано с „желанието българското участие да се открои от предимно соловите изпълнения тази година”.

Евгени Димитров му приписа ролята на „допълващ общото звучене” и не си позволи да позиционира парчето като „дует”, но на практика то звучи точно така. Това предизвика торнадо от разочарование сред част от феновете на Габриела, които очакваха тя изнесе тежестта на изпълнението солово.

„Това, че вкарват и момчето в песента е напълно незаслужено и нечестно спрямо хората, гласували за Габи, но Слави успя да го пробута въпреки, че имаше много по-кадърни деца от Иван”, пише зрителката Надя Герасимова. „Защо дует?! Нали Габриела спечели… То така излиза,че гласовете на хората не са важни. Ами тогава да не обявяват гласуване, да си правят каквото са решили”, пише Елена Бонкова.

„Цял екип работи върху това да заблуди зрителите как видите ли не било дует… Ако това с Иван не е дует, може би той се явява в ролята на балет?”, възмущава се Валентина Терзиева. От екипа на БНТ тушират недоволството с обяснението:

”Едно изпълнение понякога се нуждае от повече от един човек – има беквокали, танцьори и прочее. По същата логика и те са „недемократично” избрани. Никой не е отменил избора на Габи. Миналата година към Крисия бяха добавени още и Хасан и Ибрахим и цялото изпълнение спечели от това. В интерес на всички е българското изпълнение да бъде възможно най-добро.”

Вижте и

Сериозен процент от феновете намират „Цветът на надеждата” за прекалено кахърна и
достойна по-скоро за репертоара на естрадни звезди като „Ритон”, отколкото на малките Габи и Иван. Други правят неизбежни сравнения между „Детска планета” на Крисия, Хасан и Ирбахим и намират наследника й за скучно доказателство на гласови възможности. В профила на Габриела Йорданова настроенията са далеч по-позитивни и сипят по песента суперлативи като „печеливша” и „уникална, с оптимистично послание”.

И докато „Цветът на надеждата” тепърва ще набира популярност, то Discover – химна на детската „Евровизия”, записан от Крисия, е 100 процентов хит. В периода 15-18 ноември той ще бъде записан от всеки от 17-те участника в конкурса в Първо студио на БНР.

Представителите на общо 16-те чужди делегации ще пристигнат в София на 14 номеври, а ден по-късно ще се включат в тържествено откриване на „Евровизия” в НДК. В периода до генералната репетиция на 20 ноември те ще посетят 16 столични училища, новооткрития „Музейко” и дузина творчески работилници за бг занаяти като изработка на мартеници и кукерски мартеници.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре