Сега четете
Киноцентърът даде рамо на "Съдилището"

Киноцентърът даде рамо на "Съдилището"

„Още веднъж искаме да благодарим на “Ню Бояна” и всички партньори, които ни подкрепиха“, сподели Стефан Командарев

Снощи в Киноцентъра в Бояна се състоя уникално за България благотворително събитие, което имаше за цел да отбележи “100 години българско кино”, чрез специална експозиция с костюми, реквизит и фотографии от любими родни ленти. „С помощ от Националния исторически музей, Военно-историческия и Eтнографския музеи и Националната филмотека, успяхме да съберем реквизит, костюми и снимки от няколко любими български филма, които никога не са били подредени в този вид на едно място.” разказа София Василева, куратор на изложбата.

Гостите на събитието, сред които представители на българския бизнес, културните среди и медиите, се потопиха в незабравимо пътешествие във времето и пространството, претворени от старите български филми – от “Хан Аспарух” и “Борис 1”, през “Време разделно” и “Боянския майстор”, до “Опасен чар”. Всеки от филмите имаше свой специален кът във фоайето на “Ню Бояна”, като екипът на киностудията беше подготвил любопитни факти от процеса по създаване на всяка лента.
Освен да се отбележи годишнината на българското кино, инициативата имаше за цел да подпомогне кампанията на „Съдилището“ в набирането на средства за кампанията му за Оскар в САЩ. Това се случи чрез търг с тайно наддаване за вещи от български и чужди продукции. Сред предметите бяха 2 костюма – на български и чужд воин, един меч и една специална картина. „Още веднъж искаме да благодарим на “Ню Бояна” и всички партньори, които ни подкрепиха и ни дават възможността да направим една достойна кампания на филма, което е реклама и за българската култура“, сподели Стефан Командарев, който идния вторник заминава и започва работа в САЩ по кампанията.

Вижте и

Дата: 17.10.2015 12:20
Източник: www.big5.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре