junkfood_dailysquibИкономистът Красен Станчев и представителите на здравни организации Михаил Околийски и проф. Стефка Петрова се хванаха за гушите заради новия данък „Вредни храни, с който ще се облягат храни, съдържащи повече сол, мазнини и други вредни вещества.

Данък „Вредни храни” е вреден и ще създаде още повече проблеми, той въвежда противозаконно и още два разрешителни режима. Той заяви икономиста Красен Станчев в сутрешния блок на БНТ по повод на идеята, пише Блиц.
Околийски като представител на Световната здравна организация обаче му опонира, че в САЩ жените се разболяват от рак повече от консумацията на такива вредни храни, отколкото от тютюнопушене. Мощно застанат зад данъка и проф. Петрова от Националния център за обществено здраве, която също подкрепи идеята на правителството.

Според защитниците на новия налог и възрастните, когато такъв данък се въведе, и децата ще се замислят какво ядат. Според икономиста обаче този данък няма да реши никакъв проблем на здравеопазването, а само ще създаде хаос.

Водещите едва успяха да прекъснат спорещите и да обявят новините на фона на бурния спор, който тъй и не секна в студиото.