thumb640x320_gopro-awards-featureGoPro е водещата компания в индустрията за екшън камерите и през последните няколко години GoPro се превърна и в медийна компания. Тя разполага със собствен телевизионен канал, рекламира навсякъде (често с генерирано от потребителите съдържание или заснето от специални екипи), а по-рано това лято тя пусна и платформа, с която потребителите могат да подават видеоклипове с надеждата да спечелят малко пари. Сега тази платформа има ново лице и се нарича GoPro Awards.

GoPro Awards е целогодишна програма насочена към по-широк кръг от потребители.Всички притежатели на GoPro камери ще бъдат в състояние да представят клипове с различна дължина в няколко категории (действия, моторните спортове, музика, семейство, животни, и още) и специфични подкани (като най-добър трик, най-добър дрифт, семейни пътувания, и дурги), с надеждата за спечелване на пари в брой.Снимките могат да ви докарат 500 долара, „суровите“ видеоклипове са на стойност 1000 долара, а обработено видео може да ви донесе 5000 долара. Няма ограничение за броя на клиповете и снимките.

Компанията ще отделя до 5 милиона щатски долара годишно за награди за потребителите, и тя ще избира победители ежедневно.Но срещу парите, които ще получавате „вие се съгласявате да предоставите на GoPro и неговите лицензополучатели, неизключително, непрекъснато, безвъзвратно, безвъзмездно, права върху съдържанието.”

GoPro също има право на преотстъпва вашия клип,което означава, че може да възпроизвежда, променя, и публично да показва, разпространява, или да го излъчва на редица места, включително материали за връзки с обществеността, в магазините, онлайн, по телевизията, в реклами, и още.

GoPro казва, че потребителите ще “запазят всички права, собственост и интерес” над съдържанието, както и че те дори ще имат право да получат допълнителна компенсация, ако техен клип е публикуван в “поддържани от реклами канали.”

Но всичко това означава, че ще трябва да минете през някои неща, като получаване на разрешения от всички разпознаваеми хора в предоставените видеоклипове и снимки, или само с музика, която не е лицензирана.След всичко казано дотук вие бихте ли участвали в GoPro Awards?Прочетете още:Лазерната самобръсначка Skarp е премахната от Kickstarter, вече е в Indiegogo