Сега четете
Трябва ли Борисов да се срамува пред избирателите си?

Трябва ли Борисов да се срамува пред избирателите си?

Metodi_Andreev3 (1)Размяната на реплики между руският външен министър Сергей Лавров и премиерът Бойко Борисов показва едно отдавнашно положение между България и някоя от великите сили. Но не трябваше Борисов да отговаря на руския министър, а нашия дипломат №1. Това каза в студиото на Нова телевизия Методи Андреев.

Според него, яко в руските проекти имаше някаква икономическа ефективност за България, някои от тях щяха да бъдат реализирани. „Южен поток” не мина, защото руснаците не приеха европейското изискване за свободен достъп до тръбата и за други доставчици на природен газ”, посочи депутатът.

„Години наред на България й пречеха да добива собствен природен газ, защото имаше руски доставки. Ние искаме Русия да престане да се отнася към нас като Задунайска губерния”, каза още Андреев.

Той посочи откриването на паметника на маршал Толбухин в детски лагер в Камчия като фрапиращ пример. „Това е окупатор, защо слагат такъв паметник, при това в присъствието на българи”, каза още депутатът.

Вижте и

„Това е рядкост за български политик – да посмее да се обажда на толкова висок глас. За Запада България е троянският кон на Русия. Ние не сме троянски кон на Русия, но имаме специални отношения. Тя не е страшна за нас, страшна е Турция.”, коментира социологът Андрей Райчев. Той допълни, че трудно се отстоява собствен интерес, но около нас има други малки държави, които го правят. Адекватната политика е да се каже истината- аз съм малък, лоялен член, но заради вас махаме „Южен поток“, допълни той.

Интервю с Методи Андреев и Андрей Райчев /резюме/
Нова телевизия, „Здравей, България“
Тема: Трябва ли Борисов да се срамува пред избирателите си, както казва руският външен министър.
Гост: Методи Андреев, ГЕРБ и Андрей Райчев, социолог

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре