Сега четете
Преглед на печата за 8 октомври

Преглед на печата за 8 октомври

Партиите се рекламират предизборно основно в „Канал 3“

В. Капитал Daily

„Канал 3“ на Делян Пеевски е най-големият предизборен бенефициер след телевизиите – от началото на кампанията преди около седмица медията е скючила договори за реклама на политически партии на обща стойност 107 хил. лв. Най-големият предизборен рекламодател на телевизията е БСП. Най-предпочитаният форма за политическа реклама обаче остават печатните издания и основно тези на „Про Нюз“ и Петьо Блъсков – „24 часа“ и „Труд“. Към 4-ти октомври в двата вестика са влети 204 хил. лв. Най-щедри отново са БСП, следвани от ГЕРБ, сочат данни на Института за развитие на публичната среда (ИРПС). Сред радиата най-големи постъпления отчита „Дарик“ – 157 хил. лв.

Идеята за лечение срещу пръстов отпечатък набира неодобрение
В. Сега

Авангардната идея на здравния министър Петър Москов приемът в болница и отпускането на лекарства да става срещу пръстов отпечатък среща само неодобрение. „Много е опасно това, което се върши, ние ще бъдем следени и ще ни бъдат създадени досиета, с каквито и Държавна сигурност не е разполагала“, обяви пред ТВ7 бившият министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

Кабинетът търси терени за автогонки
В. Сега

Правителството търси терени, на които да се провеждат автогонки – това е изненадата от вчерашния министерски съвет. От стенограмата от заседанието става ясно, че премиерът Бойко Борисов чака от военния министър Николай Ненчев информация за „две-три места“, където любителите на високите скорости да карат бързо. „Имаме няколко летища с отпаднала необходимост, можем да ги предоставим, господин премиер. И в Добрич имаме, и около Тенево, около Ямбол, така че на няколко места“, услужливо го информира Ненчев.
Официално арх. Пламен Ганчев, изпълняващ длъжността кмет на Добрич връчи първия сертификат за инвестиция в клас В на българо–китайската фирма „България Тионшинонг Фийд Ко.“ООД, която ще изгражда завод за фураж.

Китайци вдигат завод за фураж в Добрич
В. Стандарт

Вижте и

„Надяваме се, че инвеститорът ще се възползва от издадения сертификат, ще построи завода, ще инсталира технологичните средства и ще го въведе в експлоатация в планирания срок. В неговото получаване ще съкрати сроковете за изпълнение на инвестиционния проект и стартиране на производствената дейност на завода“, заяви при връчването арх. Ганчев. От името на инвеститора Надя Маринова, която сподели,че е единственият български представител в дружеството, заяви, че максимално бързо фирмата ще се постарае да построи завода и да го пусне в експлоатация и изрази надежда, че в Добрич ще има хора, които отговорно и съвестно да работят.

Онлайн платформа ще пази пчелите
в. Новинар

Специална онлайн платформа, в която растениевъдите ще съобщават по часове и дати кога ще пръскат с препарати, ще пази пчелите от отравяне. Целта е пчеларите да бъдат информирани, за да могат да вземат мерки навреме и при необходимост да приберат рояците в кошерите. Това съобщи пред „Новинар” изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Наталия Тодорова. Идеята е растениевъдите да попълват в онлайн формуляр точно кои площи ще бъдат обработвани, с какви препарати, в кои дни и в кой часови диапазон, дали пръскането ще бъде авиационно или не. В бланката те ще оставят и своите контакти, за да може при необходимост, пчеларите да се свързват с тях за въпроси.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре