Сега четете
"ЧУЙ" – радио "Свободна Европа" преди 1989 г.

"ЧУЙ" – радио "Свободна Европа" преди 1989 г.

ЧУЙ- радио вободна ЕвропаБилети: 5/7 лв.

Диана Иванова представя лично своя документален филм „ЧУЙ“:
В Дома на киното очакваме на прожекция с дискусия журналисти от печатни, радио, ТВ и онлайн медии, за да поговорим за това:

Къде е истината, когато всичко е пропаганда?

„Чуй“ дава неочаквани отговори на този стар, но винаги актуален въпрос.
Филмът представя забравената история на радио Свободна Европа – създадено от САЩ в Западна Германия няколко години след края на Втората световна война и смятано за един от най-опасните врагове на комунистическа България. Първите 20 години на радио „Свободна Европа“ минават под сянката на ЦРУ. Историята прекъсва през 1971-а година, но за българските тайни служби радиото остава враг номер едно до края на комунизма през 1989-а година.

Вижте и

Този филм разказва една непозната история – за българите, работили в „Свободна Европа“ от Мюнхен, за слушателите му тук, за хората от ДС срещу него, за хората, на които то дава глас. Едно радио срещу системата. Филм, в който всички говорят от първо лице единствено число, а архивите на ДС и БНТ се показват за първи път. Чуй, виж, преживей историите на Ваня Жекова, Лидия Стефанова, Нери Терзиева, Петър Манолов, Любен Мутафов, Владимир Костов, Атанас Кременлиев, Бончо Асенов, Румяна Узунова.

„ЧУЙ“ е филм, в който за първи път звучат една до друга различни истини за радио Свободна Европа. Резултатът? Една нова и непозната България преди падането на комунизма, която чуваме и виждаме за първи път.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре