Сега четете
Най-интересното от новия брой на в. "Над 55"

Най-интересното от новия брой на в. "Над 55"

4688Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ публикува официално прессъобщение с “черен” списък на държавите, подпомагащи укриването на финансови измами. В документа на практика има 3 списъка. В първия са изброени държавите, които са се съгласили да приемат обявените от ОИСР принципи за прозрачност на данъчната си политика и да обменят информация и са направили всички необходими промени във вътрешното си законодателство.

Във втория са страните, които все още не са предприели законодателни стъпки, макар да са съгласни с принципите на ОИСР за прозрачност в данъчната политика и обмена на информация. В третия са страните, които смятат за нужно да приемат горепосочените принципи.

Във втория списък са Андора, Бахамските острови, Бахрейн, Гватемала, Гибралтар, Либерия, Лихтенщайн, Монако, Панама и група островни държави от Карибския басейн и Тихия океан. Участниците в срещата на Г-20 в Лондон обсъждаха евентуални санкции срещу тези “данъчни оазиси”. След публикуването на списъка Сан Марино изпрати до генералния секретар на ОИСР Анхел Гуриа писмо с ангажимент за сътрудничество, предаде РИА “Новости”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре