1441608917_0_slОгнян Донев е завел дело за 75 300 лв., разделени на три иска по 25 100 лв., защото се бил обидил на 19 минути. Най-забавната от засегналите го реплики е, че е/не е „невинно цвете”. Мъж почти на 58 години. Добре де, Оги, цвете си. Невинно цвете.

И ако това си е хумореска с нужда от психоанализа, съвсем сериозно прозвуча пуснатата половин час преди края на последния работен ден на БНБ присъда: на Огнян Донев не бе дадено право да придобие банката Токуда. Подуправителят в ресора Димитър Костов не пожела да сподели какви са опасенията по адрес на невинното цвете, които изпитва ръководството на централната банка.
Дали пък те не се съдържат и в нашите текстове за Здравния октопод, от които Донев е извадил „невинното цвете” като висша форма на обида? Ами, нищо чудно, но без реална информация ни остава само да гадаем.

Дали става въпрос за първоначалното кредитиране на смелите сделки на Донев по времето на кмета Софиянски за придобиването на всичките Софийски аптеки на цената, на която после бе продадена само 1 от тях – тази на Св. Неделя на Райфайзенбанк?

Да напомним, че други станаха бутици – тази на Алабин и Ал. Батенберг, трети клон на МТел – тази на площад Славейков. Остана сал едничка до поликлиниката на ЦК на Позитано, ама и тя се води на някакво дружество, притежавано от офшорка. А Донев нека ни съди, че не били ликвидирани аптеките. Логистичната база на Аптечното, също част от сделката на Софиянски с Донев преди над 15 години, днес е Софарма трейдинг, благодарение на презапасяването с лекарства откъдето хем болниците затънаха в дългове, та Москов иска да продава основните, включая Пирогов, хем цените на медикаментите на дребно хвръкнаха до небесата за радост на бедния пенсионер.

Дали обаче в притеснението на БНБ не става въпрос за едни опасни борсови игри на невинното цвете, за които медиите бяха писали преди години?

Дали пък недоверието след изнесените от цяла сюрия тв канали и вестници сатрапски операции в бониците Доверие на същото цвете не е довело до отхвърлянето на Донев като банкер от БНБ, не от 19 минути?

За нас е радващо и престижно, че институциите са на едно мнение с нас. А ролята ни е такава

„Човек предупреден, наполовина е спасен”.

Да му мислят онези, които силово и не според правилата наложиха Димитър Радев за шеф на БНБ, като очакваха да го водят за носа – това беше президентският кръг, в който влизат и Кристалина, и Иво Прокопиев – олигархът, който ходи на море с държавния глава, че и самият Донев. Невинното цвете сигурно ще потърси сметка на другарите си, защото по странно стечение на обстоятелствата и правителственото решение да се продават болниците, начело с Пирогов, и даването на БНБ на Димитър Радев едва ли случайно съвпаднаха по време със старта на сделката за Токуда банк.
Ние нямаме вина, ако някой на някого нещо е обещавал, пък не го е изпълнил