bspБСП ще оцелее, но не и във формата, който иска да бъде. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” доц. Антоанета Христова, политически психолог от Института за изследване на населението и човека към Българската академия на науките(БАН). „БСП все още излъчва неопределени послания, а не единство и поглед напред.

Когато не излъчваш послание за единство, а това важи и за Реформаторския блок, то избирателите и активистите са разколебани”, подчерта тя и добави, че този вид послания не подкрепят целта им, но БСП ще оцелеят, защото са стара партия и има гласоподаватели, които гласуват въпреки всичко за тях. „Предполагам, че ще се самооценят като недостатъчно добре организирали се по време на кампанията.

Гледайки нещата отвън за БСП, виждам, че изборите им на личности, които ги представят, не са конкурентнив някои големи градове”, уточни доц. Христова. За АБВ тя сподели, че е имало информация за това, че от рано са започнали с предизборната кампания.

„Справят се добре в организацията на структурите по места. Може да се очаква добро представяне. Там нещата вървят повече на втори план, но понякога той е успешен:, коментира доц. Христова и уточни, че като цяло това не е добра тактика. “Вторият план и тихата работа са по-неполитически по своя характер, но могат да бъдат успешни понякога”, каза още доц. Антоанета Христова.
Цветелина ЦЕКОВСКА