Виктор Чучков-син

Виктор Чучков-син и Захари Карабашлиев сн. Булфото

Той е режисьор, нашумя с филма си „Тилт”, но вече събира фенове и като майстор на фотографията. Виктор Чучков-син ще подреди дебютната си изложба „Short Cuts” в столичната Vivacom Art Hall (бившата Телефонна палата) на 30 септември.

Оказва се, че кинаджията отдавна се занимава с фотография. Снима навсякъе по света, където го „отвее” съдбата. И в един момент решава да извади най-доброто от авторската си колекция, натрупана през последните пет-шест години.
В изложбата са събрани фотоси, запечатали моменти, потрети и красиви пейзажи в София, Берлин, Кан,

Лос Анжелис, Палм Спрингс, Ню Йорк, Хале, Сан Франсиско, Манчестър и т.н. На част от кадрите са известни лица като художника Павел Койчев, актьорите Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Деян Донков, Анани Явашев, Ованес Торосян и др.
„За мен фотографията винаги е била неразделна и важна част от моя живот твърди Виктор Чучков син.
Снимките са смесица между киното, рекламата, личния и професионалния ми живот. Заглавието на изложбата съдържа съзнателен паралел със заглавието на филма на Робърт Олтман от 1993 г. Терминът „Short Cut” има много значения,които по различен начин отговарят на концепцията на проекта – буквално означава „кратък откъс”, може да се преведе като „пряк път”, но означава и „късо съединение”.”

Изложбата ще остане в столичния салон до 18 октомври. Неин куратор е артистичният тандем Мисирков-Богданов.

Дата: 31.08.2015 00:01
Източник: Труд – стр. 23