Петя ДиковаНадпреварата между най-талантливите български деца за представителство на страната ни на детската “Евровизия” 2015 става още по-оспорвана по bTV от 21.30 часа на 31 август.

В няколко епизода на живо най-добрите 24 изпълнители, избрани от журито в предварителните кастинги, ще демонстрират своя талант пред новата комисия в състав Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов, както и пред българските зрители.

Децата, стигнали до полуфиналите, ще се изявят на живо с акомпанимент на Ку-ку бенд, а песните им ще се подбират от екипа на “Седем осми” заедно със самите тях и музикалните им педагози. За да бъде надпреварата при равни условия, всяки кандат ще представи поп песен до 3 минути.

На всеки от четирите полуфинала зрителите ще видят и чуят изпълнение на 6 деца. Кои са тримата, които се класират на финал, ще става ясно в края на всеки епизод.

Зрителите ще определят първия финалист от всеки полуфинален кръг. След като изпълненията за вечерта приключат, те ще разполагат с 5 минути, за да дадат своя глас за фаворита си на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез есемес. За да се избегнат възможности за манипулация, всеки има право да изпрати най-много 15 есемес съобщения от един мобилен номер и да гласува до 3 пъти от уникален IP адрес в рамките на епизода. След изтичането на петте минути, отделени за гласуване, резултатите се обработват в реално време и полуфиналистът с най-много зрителски гласове се класира за финал. Останалите двама финалисти ще изберат Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов.

Полуфиналите ще се излъчат на живо по bTV на 31 август, 1, 2 и 3 септември от 21.30 часа.

Тринадесетото издание на детската “Евровизия” ще се проведе в столичната зала “Арена Армеец” на 21 ноември и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на конкурса е е #discover (#откривай).