Сега четете
Защо Делян Пеевски излиза на светло като медиен магнат? И напуска ли политиката депутатът от ДПС?

Защо Делян Пеевски излиза на светло като медиен магнат? И напуска ли политиката депутатът от ДПС?

osman oktai bulfotoДепутатът от ДПС Делян Пеевски за първи път е официално собственик на медии, след като майка му Ирена Кръстева му прехвърли половината от фирмата „Балканска медийна компания“, която притежава няколко вестника, а е напът да придобие и телевизия. За това има ли конфликт на интереси, ако депутат притежава медии и ще излезе ли от политиката Делян Пеевски, коментира политическия анализатор Осман Октай.

„Обществена тайна беше кои са истинските координатори на медийните проекти”. В България така са устроени корупционните схеми, че винаги има посредници на тези проекти, било то политици или медийни магнати. Година след скандалите с Пеевски бе предвидено от Октай, че след като свърши работата, за която е предназначен ще бъде „пенсиониран”. Според него той ще се появи на терена на медиите само временно, защото част от тях скоро ще изчезнат или ще бъдат придобити от други лица. Медията, за да е силна трябва да бъде опозиционна, което не се забелязва в българските. Тук те обслужват интересите на властимащите.

Всички тези ходове е, за да оцелее за момента. Предвижда се скоро време той окончателно да се оттегли от политиката. Доган също бе политически посредник за властови ресурс, а ролята на Пеевски бе да бъде посредник на финансов ресурс, заяви още Октай. И това се доказа с връзките му с Цветан Василев и КТБ.

Във връзка с местните избори Октай коментира, че ДПС ще излязат жертви, защото те след ерата „Орешарски” изпаднаха в изолация. Това е причината така активно да подкрепят повечето решения на Бойко Борисов. Те желаят да показватна силните, че все още имат влияние във властта.

Вижте и

ТВ7, „Добро утро, България!“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре