Сега четете
Шефът на БНР и Джамбазки спорят в ефир за излъчването на турски

Шефът на БНР и Джамбазки спорят в ефир за излъчването на турски

Радослав Янкулов открива Летния музикален фестивал на БНР сн. Булфото
Радослав Янкулов, директр на БНР сн. Булфото

Безумие е с български пари, на българска територия да се създава турско радио. Това е турско радио, защото от 6 часа на ден, в три ще се говори на турски. Това заяви по bTV евродепутатът Ангел Джамбазки. „Къде в чужда територия се слуша радио на български език“, попита той.

В предаването взе участие и шефът на БНР Радослав Янкулов. По думите разпръскването ще е за област Кърджали, а вълните ще достигат до някои села в Смолян и Ямбол. „Ние и в момента излъчваме на къси вълни това радио, целта е сега да ги обединим“, коментира Янкулов.
„Имам един много прост въпрос. Колко пъти поискахте лицензия за българите, които живеят около нас – за българите в Гърция, Македония, Турция, Молдова.

Къде е програмата за българите мюсюлмани“, попита ядосано Ангел Джамбазки. В отговор Радослав Янкулов обяви, че това е тема на друг разговор и по задължение БНР трябва да излъчва на турски език. Двамата си размениха и няколко остри реплики по темата и само бързата намеса на водещия Антон Хекимян предотврати по-сериозен спор, пише БЛИЦ.

Вижте и

В диалога се включи и председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. „И в момента има излъчване на такава програма. Съдържанието е ясно и ще бъде същото, което се излъчва и до сега“, обяви той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре