Радослав Янкулов открива Летния музикален фестивал на БНР сн. Булфото

Радослав Янкулов, директр на БНР сн. Булфото

Безумие е с български пари, на българска територия да се създава турско радио. Това е турско радио, защото от 6 часа на ден, в три ще се говори на турски. Това заяви по bTV евродепутатът Ангел Джамбазки. “Къде в чужда територия се слуша радио на български език”, попита той.

В предаването взе участие и шефът на БНР Радослав Янкулов. По думите разпръскването ще е за област Кърджали, а вълните ще достигат до някои села в Смолян и Ямбол. “Ние и в момента излъчваме на къси вълни това радио, целта е сега да ги обединим”, коментира Янкулов.
“Имам един много прост въпрос. Колко пъти поискахте лицензия за българите, които живеят около нас – за българите в Гърция, Македония, Турция, Молдова.

Къде е програмата за българите мюсюлмани”, попита ядосано Ангел Джамбазки. В отговор Радослав Янкулов обяви, че това е тема на друг разговор и по задължение БНР трябва да излъчва на турски език. Двамата си размениха и няколко остри реплики по темата и само бързата намеса на водещия Антон Хекимян предотврати по-сериозен спор, пише БЛИЦ.

В диалога се включи и председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. “И в момента има излъчване на такава програма. Съдържанието е ясно и ще бъде същото, което се излъчва и до сега”, обяви той.