Сега четете
Несебър в очакване на Голяма Богородица

Несебър в очакване на Голяма Богородица

11057673_675825362550920_6607184627854946566_n-300x110В организирането на всички празници и фестивали в Община Несебър, винаги на първо място, като най-значими, са поставяни местните хора. Така и в подготовката на най-големия празник за региона  – 15 август, Голяма Богородица, местните управници обръщат най-голямо внимание на несебърлии. С грижа за тях и техните интереси, Община Несебър подготвя най-разнообразни събития, достигащи до грандиозни спектакли от световен мащаб.

Вече стана традиция в навечерието на празника, на 14 август да се организира безплатен концерт, специално за гражданите на Несебър, тъй като на следващия ден, като домакини, те са ангажирани с посрещането на многодохилядни гости на града.

От 5 години насам, по идея на кмета  Николай Димитров, на този концерт се представят специално подготвени филми-портрети на граждани, които с труда и таланта си през годината са прославили Несебър извън неговите предели или са допринесли за добруването на съгражданите си. На събитието кметът изказва специални адмирации и признание към достойните граждани на Несебър – учители, творци, спортисти, медицински и социални работници, рибари, книжовници, историци и др.

Тази година, на 14 август в 21:30 ч., под окъпаното със звезди вечерно небе на древната сцена на Амфитеатъра, ще започне празничният поздравителен концерт, посветен на гражданите на Несебър. Общината е решила да поздрави несебърлии за празника сконцерт на Дует Ритон. А избрани да бъдат представени пред публиката, ще имат честта петима граждани:

Иван Ненков – поет, сатирик, музикант общественик, автор на някои от най-емоционалните песни за морето: „Ах, морето“, „Късно лято“, „Старият капитан“, „Мария“, както и на „Щурците“, Тони Димитрова, Веселин Маринов, различните формации на „Тоника“,  Ваня Костова, Нели Рангелова, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Васко Кръпката, Милица Божинова и Илия Ангелов, Дани Огнянов, дует “Домино”, “НЛО”, “Фанданго”.

Неделчо Богданов – аниматор, по-известен като създател на анимационната поредица  „Българ“. Той е автор и на филмите „Професорът“, „Зверове“, „Екип 54“. През изминалата година създава пълнометражния филм „Българ“ и книгата-игра със същото име.

Дафа Налбантова  – ръководител на Самодейна Фолклорна Формация „Българка“, която представи достойно Несебър и Читалището  на сцената на международната туристическа борса в гр.Хожув, Полша  и на Международния фолклорен фестивал в гр.Римини, Италия.

Вижте и

 Вера Александрова – ръководител на Фолклорна Формация „Македонка“ при НЧ „Яна Лъскова 1905″ – Несебър, която през тази година спечели престижната награда – „Представителен фолклорен ансамбъл на СIOFF –България” ( Международна културна организация на фолклорните фестивали под егидата на ЮНЕСКО). Наградата се връчва за 4 г. (2015-2018 г.)

Никола Абрашев  – председател на Клуб по спортни танци „Несебър“. Възпитаниците  на клуба,  през 2015г. донесоха на Несебър множество златни, сребърни и бронзови медали и прославиха името му в национални и международни конкурси.

Любословие по http://nessebar-news.com/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре