images.phpТошо Тошев в последния брой на в. „Преса”: Всички са на изкуствено дишане уста в уста!

…Това е последната “Преса”. Това са последните редове. Защото не е време за вестници – това се оказва, другари и господа. За корективи и хубави вестници. доколкото все още ги има, повярвайте, всички са на изкуствено дишане уста в уста с “блатните сомове” на българските величия. Или пък въртят търговийка срещу милост и благослов.”

Това написа в прощално каре главният редактор на вестник “Преса” Тошо Тошев. Днес вместо името на изданието с големи букви бе изписано “Последната ПРЕСА”.

„ Острови сред Жълт океан, превърнал се в хранително блато и за Жълтата политика. За всичко това трансплантация няма открита. Няма открита! Душата на България е на химиотерапия, другари и господа”, завършва погребалното си слово 74-годишният вестникар.

„Тъжно е, че вестник „Преса” спира, но това очаква всички вестници. Просто при нас проходите са по-малко от разходите. Рекламите падат.”. Това обяви тази сутрин зам.-главният редактор на в. „Преса” Валерия Велева пред Нова телевизия.

Вестник „Преса” днес спира, а заедно с него и братското му списание “Тема”. Вчера замлъкна и сайтът на изданието. 120 журналисти остават на улицата вследствие на закриването. Самият Тошев за сега не дава изявления, но се твърди, че имал нов проект.