Сега четете
в. Преса спира да излиза, Тошев не коментира

в. Преса спира да излиза, Тошев не коментира

pressa„Няма да коментирам нито днес, нито утре“ – това заяви главният редактор на вестник „Преса“ Тошо Тошев по повод информацията на ПИК, че изданието спира да излиза от утре поради фалит.
Днес журналистите щели да бъдат уведомени за това официално.

Предишният ден в редакцията били извикани кореспондентите от страната, за да издадат служебната техника, научи „24 часа“.
Опитахме да се свържем с бизнес партньора на г-н Тошев и главен редактор на списание „Тема“ – г-н Валери Запрянов, но той не отговори на повикването ни по телефона.

Слуховете за сериозни финансови проблеми на „Преса“ вървят отдавна, но и до момента няма официална информация от дружеството дали това е така и наистина ли спира вестникът.
На 10 юли беше съобщено, че дружеството, издател на вестник „Преса“ и списания „Тема“ – „Обединени свободни медии“ АД има нов собственик. От съобщение на страницата за бизнес новини във вестника стана ясно, че акционерите Тошо Тошев и Валери Запрянов са прехвърлили акциите си на „Интегрирани пътни системи“ АД.

Вярна е информацията, че печатното издание „Преса“ е натрупало сериозен дълг за ползвани печатни услуги и хартия.

Вижте и

Слухове, частично потвърдени от журналисти от „Преса“, се носят и за бъдещето на марката. Според някои тя ще продължи да се развива онлайн чрез сайта на вестника presa.bg. По неофициална информация онлайн изданието ще се ръководи от Валерия Велева, която сега е първи заместник-главен редактор на вестник „Преса“.

В момента и сайтът та вестника на адрес presa.bg e изчезнал и излиза надпис, че е „в процес на техническа профилактика и временно не е достъпен“.
Според друга версия за бъдещето на „Преса“ е възможно той да продължи да излиза, но като седмичник – на мястото на седмичното списание „Тема“, чиято съдба е също неясна.
Трета версия предвижда превръщането на „Преса“ в център за анализи и прогнози, които ще се подготвят от журналисти на изданието по различни теми.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре