Сега четете
Преглед на печата 30.07.2015

Преглед на печата 30.07.2015

pechat 3009“Преса“

 Отломки от самолет, за които се предполага, че са от изчезналия малайзийски самолет MH370, бяха намерени източно от Мадагаскар, съобщава CNN. Предстои намерените отломки да бъдат проучени, за да се установи дали са от изчезналия през 2014 година малайзийски самолет.

„Боинг 777“, извършващ полет MH370 по маршрута Куала Лумпур – Пекин, в нощта на 8 март 2014 г. изчезна от екраните на радарите около два часа след излитането си. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. Властите официално ги обявиха за загинали. Издирването се води в акваторията на Индийския океан, където вече са прегледани десетки хиляди квадратни километри, но не са открити следи от самолета.

„Труд“

Бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева ще седне на подсъдимата скамейка на 23 септември, информира в.“Труд“. За тогава е насрочено първото заседание по делото срещу нея, съобщиха от съда вчера.

Съдийката е обвинена, че два пъти е разрешила СРС и два пъти продължила срока му в противоречие със закона по разработката „Червей“. Подсъдим е и бившият шеф на Дирекция „Сигурност“ в МВР Тодор Костадинов, който е поискал СРС-тата.

От съобщението на СГС стана ясно, че прокуратурата е поискала отвод на съдия Иван Коев, на когото бе разпределено делото. От съда не съобщиха мотивите. „Труд“ научи, че са били свързани с това, че Коев е бил подчинен на Янева. Преди процесът да отиде при Коев, други две съдийки си направиха отвод по тази причина. Коев е отказал да се оттегли.

„Фокус“

Вижте и

Народното събрание прие рамковия законопроект за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност. Това е първият от четирите законопроекти, внесени от председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в сектор „Сигурност”. Законопроект е рамков, като в него са посочени също правомощията на Народното събрание и на гражданското общество. Законопроектът цели регламентиране на структурата, задачите и дейностите не на цялата система за национална сигурност, а само на тази част от нея, която е пряко ангажирана със защитата на националния интерес.

„Блиц“

Премиерът Бойко Борисов се появи с костюм, но без вратовръзка на заседанието на правителството вчера. Пред учудените погледи на министрите той обясни лаконично: „Днес съм като Ципрас“. Премиерът очевидно се шегуваше, тъй като една от първите точки, които прие кабинета беше свързана с българското председателството на ЕС през втората половина на 2018 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре