Сега четете
Преглед на печата от 27 юли 2015 г.

Преглед на печата от 27 юли 2015 г.

coffee_cup_spoon_drink_lemon_newspaper_5886_300x93„Сега“ съобщава, че Министерският съвет пак ще променя бонусите на чиновниците. Разходите за заплати на държавната администрация се увеличават, се уточнява в публикацията.
 „Труд“ излиза с челно заглавие: „Полицаите с лепенки и номер на униформите“. Така изданието съобщава за готвените от МВР промени в личните знаци на служителите на реда. Научаваме още, че проектът, който в момента е пуснат за обсъждане на сайта на вътрешното ведомство предвижда полицаите да имат и нови значки.
Също „Труд“ съобщава и за инцидент, който е претърпяло семейство от Пловдив с гардове от Националната служба за охрана. Случаят се е разиграл на магистрала „Тракия“, в района на Стара Загора, където според потърпевшите, пътуващите в автомобил на службата са показали автомат на пътуваща до тях кола, заради това, че е намалила скоростта на кортеж без да иска.
„Преса“ отбелязва в едно от уводните си заглавия, че има глад за кадри с високи заплати. До един, два месеца фирми от технологичния сектор и аутсорсинга имат готовност да наемат 10 хиляди души, отбелязва изданието.
Днешните вестници отделят място и за темата „местни избори“.
„Дума“ извежда на преден план, че кандидат-кметовете на БСП са нови и млади. За ярка политическа кампания призова лидерът на партията Михаил Миков, пише вестникът.  
„Стандарт“ информира: „4 700 на кастинг за общинари от ГЕРБ“ и уточнява, че в листите за челни позиции ще има квоти за младежи, юристи и икономисти. Вестникът акцентира на казаното от премиера Бойко Борисов, че България ще завърши годината с над 94 % усвояемост на европари.
Стандарт“ цитира и заявеното от министър-председателя , че над 2 милиарда лева са приходите от осуетена контрабанда от началото на годината у нас.
В интервю за „Труд“ здравният министър Петър Москов обявява, че ще бъде осигурено безплатно лекарство за всяко заболяване във всяка аптека.
Монитор“ съобщава, че пребитият лекар в болницата в Курило е починал в събота в „Пирогов“. Изданието цитира казаното от здравния министър Петър Москов пред бТВ, че починалият медик е бил пациент от дълго време на лечебното заведение. В съзвучие с тази новина, вестникът публикува репортаж за живота на 36- годишна онкоболна жена, която според изданието няма пари за лечение и хляб.
На челно място „24 часа“ публикува информацията за кончината на известния български оператор Григор Кумитски, който се удави, за да спаси жена в мъртво вълнение.
Във водещото си заглавие вестник „Преса“ съобщава, че кметски зет спечели 7 милиона лева от тотото. Младото семейство смята да инвестира във ВЕИ централа, пише „Преса“ и допълва, че сред другите планове на тотокъсметлиите в близко време влиза и пътуване до Куба и Мексико.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре