coffee_cup_spoon_drink_lemon_newspaper_5886_300x93“Сега” съобщава, че Министерският съвет пак ще променя бонусите на чиновниците. Разходите за заплати на държавната администрация се увеличават, се уточнява в публикацията.
 “Труд” излиза с челно заглавие: “Полицаите с лепенки и номер на униформите”. Така изданието съобщава за готвените от МВР промени в личните знаци на служителите на реда. Научаваме още, че проектът, който в момента е пуснат за обсъждане на сайта на вътрешното ведомство предвижда полицаите да имат и нови значки.
Също “Труд” съобщава и за инцидент, който е претърпяло семейство от Пловдив с гардове от Националната служба за охрана. Случаят се е разиграл на магистрала “Тракия”, в района на Стара Загора, където според потърпевшите, пътуващите в автомобил на службата са показали автомат на пътуваща до тях кола, заради това, че е намалила скоростта на кортеж без да иска.
“Преса” отбелязва в едно от уводните си заглавия, че има глад за кадри с високи заплати. До един, два месеца фирми от технологичния сектор и аутсорсинга имат готовност да наемат 10 хиляди души, отбелязва изданието.
Днешните вестници отделят място и за темата “местни избори”.
“Дума” извежда на преден план, че кандидат-кметовете на БСП са нови и млади. За ярка политическа кампания призова лидерът на партията Михаил Миков, пише вестникът.  
“Стандарт” информира: “4 700 на кастинг за общинари от ГЕРБ” и уточнява, че в листите за челни позиции ще има квоти за младежи, юристи и икономисти. Вестникът акцентира на казаното от премиера Бойко Борисов, че България ще завърши годината с над 94 % усвояемост на европари.
Стандарт” цитира и заявеното от министър-председателя , че над 2 милиарда лева са приходите от осуетена контрабанда от началото на годината у нас.
В интервю за “Труд” здравният министър Петър Москов обявява, че ще бъде осигурено безплатно лекарство за всяко заболяване във всяка аптека.
Монитор” съобщава, че пребитият лекар в болницата в Курило е починал в събота в “Пирогов”. Изданието цитира казаното от здравния министър Петър Москов пред бТВ, че починалият медик е бил пациент от дълго време на лечебното заведение. В съзвучие с тази новина, вестникът публикува репортаж за живота на 36- годишна онкоболна жена, която според изданието няма пари за лечение и хляб.
На челно място “24 часа” публикува информацията за кончината на известния български оператор Григор Кумитски, който се удави, за да спаси жена в мъртво вълнение.
Във водещото си заглавие вестник “Преса” съобщава, че кметски зет спечели 7 милиона лева от тотото. Младото семейство смята да инвестира във ВЕИ централа, пише “Преса” и допълва, че сред другите планове на тотокъсметлиите в близко време влиза и пътуване до Куба и Мексико.