Сега четете
Главният редактор на Любословие.bg. Андрей Велчев зае престижното 3-то място в Националния плувен маратон „Добри Динев”

Главният редактор на Любословие.bg. Андрей Велчев зае престижното 3-то място в Националния плувен маратон „Добри Динев”

Нашият колега и главен редактор на сайта Любословие. БГ Андрей Велчев се нареди трети в Националния плувен маратон „Добри Динев” край Шереметя, Велико Търново. Победител в състезанието стана Цветан Йорданов.

Специално за плувния маратон от Канада пристигна семейството на Добри Динев, като един от неговите внуци участва в преплуването и се нареди втори. Общо около 50 плувци мериха сили в маратона.

В надпреварата се включиха и жени. Маратонът „Добри Динев” се проведе в събота на микроязовирa до село Шереметя, Велико Търново. Разстоянието е 5000/3000 м, като се плуваше на обиколки от 500 м . То можеше да бъде преплувано със свободно избран стил, но без използването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др.

Стартът на преплуването бе даден в 12:00 часа, като състезателите трябваше да се наредят в една редица във водата, еднакво отдалечени от брега. Състезателите плуваха към финала самостоятелно, а съдии от лодки ги коригираха в случай на по-големи отклонения от маршрута. Времето по регламент  бе фиксирано на 30 минути след финиширането на първенеца.

Вижте и

Победителите и техните подгласници до 3-то място получиха грамоти и награди.
Автор: Мирослав Дечев

pluvane_pyrvipluvane4pluvane1

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре