В БНР този четвъртък

bnrВ нощния блок на програма “Хоризонт” на БНР този четвъртък ще гостува младата поетеса Виктория Милчева, която през май получи две награди. Първата е за поезия и франкофония на Асоциацията за Европейски срещи и Европоезия в Париж, Франция. Втората е “V.I.P. Media Awards 2015” за сайта “България без граници” в раздела за онлайн медии.

Четат ли нашите деца, какъв е пътят за реализация на младия творец, има ли място за поезия в нашето време – това са малка част от пиперливите теми, които ще поднесе на слушателите една от най-обичаните радиоводещи Снежана Георгиева.
Виктория Милчева ще представи наградената във
Франция творба “Остани до мен” на 26 юли със сутрешното кафе “В неделя сутрин” отново в ефира на “Хоризонт”. Произведението е включено в сборник с останалите отличени от цяла Европа.
Актриса по образование, Виктория Милчева пише от ранна възраст.
Работила е в детското списание “Зорница за нашите деца”, управител е на сайта “България без граници” и е зам.-председател на дружество “Меридиани” към Съюза на българските журналисти. Виктория е носителка на още две награди през 2007 г. от поетични конкурси в чужбина. Потомка е на двама писатели -прадядо й, поетът Иван Милчев, освен с великолепните си творби остана в историята на родната литература като първия български писател от новото време, поканен в Китай през 50-те години. Баба й – поетесата Крася Титянова, има издадени 10 книги, като детската й поема “Патилата на мишлетата” е преведена на 4 езика.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре