best-booksМГЕРБ-Перник представи електронна книга с емблематични за Област Перник местности и паметници на културата. Всички те бяха подбрани от жителите на областта посредством инициативата „Опознай родината”. Младежката структура даде възможност на всеки желаещ да се включи в нея, като изпрати снимка с кратко описание на забележителността, нейното местоположение, както и данни за подателя. Част от снимките бяха групирани и представени под формата на електронна книга. Официални гости на церемонията по представянето й бяха народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Перник др Вяра Церовска, организационният секретар на местната структура Владислав Караилиев, зам.-кметът на Радомир Любка Димитрова, председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-Перник Милена Миланова, както и членове на МГЕРБ-Перник.

„Младежката структура на ГЕРБПерник е мощен генератор на позитивни идеи. Инициативата „Опознай родината” дава шанс на всички жители на областта да преоткрият историческите и културни ценности на Перник и да ни напомнят, че има с какво да се гордеем”, каза народният представител Вяра Церовска. Тя поздрави младежите за поредната успешна инициатива и им пожела да продължават да са все така креативни и да не забравят, че бъдещето на страната ни е в техните ръце. „ПП ГЕРБ залага изключително много на младите хора.

Те са умни и мотивирани и ние вярваме, че те са бъдещите успешни лидери, които ще водят България по пътя на просперитета”, подчерта Церовска. Областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев обясни, че така изготвената книга ще бъде публикувана на фен страницата на МГЕРБ Перник.

„За нас е от голямо значение, че постигнахме много широк отзвук на инициативата. Получихме десетки фотографии и смятаме, че в електронната книга са показани някои от най-интересните забележителности на област Перник”, каза още Захариев. Той допълни че МГЕРБ-Перник планира в близките месеци да направи втора подобна инициатива, включваща важни исторически личности.

Дата: 09.07.2015 00:01
Източник: Съперник – стр. 3