Сега четете
Георги ПЕЕВ: Държавата – това са политиците, Родината е народът

Георги ПЕЕВ: Държавата – това са политиците, Родината е народът

greek_salatБезочливи идиоти не се справиха 25 години с управлението на България, а сега дават рецепти за гръцка салата

От гръцкия референдум насам се наслушах на какви ли не дивотии. Сутрешни блокове, обедни блокове, вечерни публицистични изгъзици и тем подобни тв изстъпления над драгия зрител се опитват да ни внушат, че при съседите е страшно, а на нас всичко ни е наред. Това е първата категория облъчване. Втората е точно обратната – гърците са си екстра, ние сме нагъзените и трябва да правим като тях.

Първите говорещи са десни родни политици

(Мартин Димитров, Муравей Радев и т.н. изкопаеми), а вторите – леви (Велизар Енчев, Кольо Парамов и др. подобни леваци). Има и един либерал за цвят Владо Каролев.
На всичките тези „анализатори“ им дойде като манна небесна този референдум. Отвориха една ми ти паст и няма затваряне. Упражняват се на теми икономика, финанси, социални дейности, политика… Но най-вече се упражняват на тема говорене. Няма значение какво се говори, важното е да се говори. Това е девизът на гореспоменатите тв блокове.

Левите у нас тия дни се пришиха към Ципрас. Милите, така и не разбраха, че гръцкият министърпредседател не е ляв. Той е популист. И донякъде умерен националист. Но в никакъв случай ляв! Той обещава на гръцкия народ едни неща, които не зависят от него. Тези неща зависят от Меркел, Оланд, Тройката и т.н. Но не и от Ципрас. Картите може да ги наглася този, който ги раздава. Останалите играчи просто участват. И разчитат на късмет. В политиката късмет няма. Това трябва българските леви да го знаят най-добре.

Втората българска категория – десните, дърдорят дивотии по адрес на Ципрас
Той фалирал Гърция, съсипал икономиката, разбил ЕС… Глупости! Всеки грък ще ви каже, че Гърция е фалирала още преди 5 години. И държавата е докарана до това дередже благодарение на всички, които й се изредиха. Всяка прилика с България не е случайна. И нашенците затова са отворили паст. Защото и те ни се изредиха.

Ама понеже са нашенци, не си признават. Полесно е да се упражняват върху гърците. И го правят. Безочливи идиоти, които така и не се справиха с управлението на бедната ни Татковина в продължение на 25 години. А сега дават рецепти за гръцка салата.

Изводите от тези тв издевателства са много. На мен лично ми стана ясно, че у нас вече освен от политика и футбол, всички разбират и от Гърция. Погледнато от положителната страна, това си е израстване. Макар че според колегата Делян Аврамов израстването е още по-голямо – силни сме били по четири теми, а не по три – политика, футбол, Гърция и тихи игри (шах, карти, табла). Не съм съгласен с него, защото българските варианти на шах, карти и табла далеч не са толкова тихи.
В деня за размисъл (събота, 4 юли) бях в Гърция

Попитах един сервитьор доколко са сериозни проблемите им. Той ми отговори спокойно: „Ние нямаме проблем.

Проблемът е на политиците. Ние си знаем, че държавата е фалирала от 2010 г. и се крепи на кредитите отвън“. Сервитьор ми го каза.

Вижте и

Честно да си призная по вярвам на него, отколкото на показаното по телевизора. Защото този човек живее там, работи там и бере плодовете от яловото дърво на политиката. Да виждате прилики с България?

Как да повярвам на родните политици, които ме облъчват: „България е по-добре от Гърция!“ или „Браво на гърците, не се наведоха пред ЕС и кредиторите!“. Не им вярвам. Първо, защото и най-бедните гърци не живеят толкова зле, както по-голямата част от българите.
И второ, защото ръкоплясканията са за хора, които не си дават сметка, че празен чувал не може да стои изправен (цитирам колегата Румен Георгиев).

Гърците са най-имотните в ЕС. 85 на сто от хората там имат някакъв имот. Така че държавата може и да е фалирала, но народът не е. И крайно време е родните политици да разберат, че „държавата“ е административно понятие, а „Родина“ и „страна“ е друга бира. По този повод българският народ не спира да повтаря „Мразя си държавата, но си обичам Родината“.
Ало, политиците, държавата – това сте вие! Ние сме Родината. И, вярвайте ми, гърците също смятат така!

Дата: 09.07.2015 00:01
Източник: Марица – Хасково – стр. 4
Автор: Георги ПЕЕВ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре