Сега четете
От септември стартира магистърска програма "Църква и медии" в Софийския университет

От септември стартира магистърска програма "Църква и медии" в Софийския университет

0000258010-article2Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започва от академичната 2015/2016 година прием на студенти в новата магистърска програма „Църква и медии“.

Студенти могат да станат всички, които проявяват интерес към църковното благовестие в дигитална среда и към публичната комуникация на християнските ценности. Завършилите бакалавърска степен богослови ще преминат два семестъра обучение по интердисциплинарни теми, свързани с църковната журналистика и медиен анализ на отразяването на религиозните проблеми в средствата за информация.

Завършилите друг профил висше образование, различен от богословие (теология), ще преминат първоначално през два семестъра базисно обучение в православно богословие, след което ще придобият в два семестъра медийна опитност в обществената комуникация. Лекции по новата програма ще изнасят преподаватели както от Богословския факултет, така и от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

Документи за кандидатстване вече могат да се подават в университета. Приемът на студентите става след събеседване за проверка на общата култура на кандидатите, което ще се състои в края на септември 2015 г.

Вижте и

Обучението е задочно и платено. Завършилите магистърската програма ще могат да работят като журналисти в църковни медии и в политематични издания като специалисти по медиен мониторинг и анализ в държавни и неправителствени организации, като съветници и експерти по църковна комуникация и като независими издатели, продуцентии и автори на медийна продукция на църковна тема.

Дата: 06.07.2015 15:55
Източник: СУ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре