banskoБанскалии и туристи, любители на театралното изкуство, вече се радват на Летни театрални празници „На публиката – с любов”. С комедията на Рей Куни „Безумна нощ” фестивалът стартира в сряда вечерта н курорта Банско. Постановката на Валентин Танев се игра пред изпълнена с публика зала в читалище „Никола Вапцаров”.

Комедийният талант на актьора Красимир Ранков, познат ни и от малкия екран, бе допълнен от невероятната игра на Валентин Танев, Кирил Кавардаков, Дамян Тенев, Анна Симова, Явор Костов и Иванка Шикерова.

„Тази седмица Банско е театър! И този път се постарахме на нашата сцена да гостуват големи имена на българския театър. И така ще бъде винаги. Празниците ги има и ще ги има, защото ви има вас – уважаемите зрители”, с тези думи кметът на общината Георги Икономов откри театралните празници. Куклено – театралният спектакъл с образователна цел “Българан”, който ще върне малките зрители в зората на киното, ще бъде представен днес. В петъчната лятна вечер зрителите ще се насладят на титана на българския театър Васил Михайлов и неговата елегантна партньорка Стефка Янорова в „Брудершафт”.

Авторът на пиесата е един от най поставяните съвременни драматурзи Анатолий Крим, а за участието си в нея Васил Михайлов бе удостоен с награда за мъжка роля на Зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово” в Пловдив. Програмата ще продължи с най-новата постановка на режисьора Бойко Илиев „Пролетно тайнство”. Спектакълът е създаден от Илиев по творба на Крис Грийнхалч.
Посветен е на любовта между композитора Игор Стравински и модната икона Коко Шанел, „Пролетно тайнство” ще ни срещне с две от най-успешните съвременни български актриси – Параскева Джукелова и Йоана Буковска.

На 7 юли ще бъде последната театрална наслада за тазгодишното издание на Театралните вечери. Асен Блатечки е звездата в новата романтична комедия „Око под наем”. В ролята на нелеп частен детектив, абсурден, неорганизиран, патетичен, но всъщност много симпатичен, той ще постави щрихите на една добра, красива и забавна история в партньорство със Стефан Иванов и Ива Папазова.

Дата: 02.07.2015 11:00
Източник: www.kmeta.bg