20-Iconic-Robots-That-Marked-The-History-Of-Cinema-112Юкирин и Фройс танцуваха на музика от механичен оркестър

Два робота сключиха брак на церемония в един от най-оживените райони на Токио
Първата в света сватба на роботи се състоя в Япония – страната, която е най-напред в разработката на умни машини. Церемонията в един от най-оживените райони на Токио привлече сериозен интерес от страна на други роботи и хора.

Брак сключиха официално женският робот Юкирин и мъжкият Фройс, в присъствието на техния създател Мейюа Денки. След церемонията, младоженците разрязаха торта и танцуваха на музика от механичен оркестър.

Водещ на първата по рода си сватба беше роботът Pepper, известен с това, че може да разговаря, да разбира и изразява човешки емоции, както и да определя настроението на хората, да реагира на докосвания и дори да изпълнява поръчки с гласови команди.

Pepper е първият „емоционален” робот, предлаган свободно на пазара. Той струва само 1800 долара и вече се радва на огромен интерес.

Очаква се момичето-робот Юкирини също да придобие голяма популярност в рамките на 10-15 години. Андроидът може да се ползва за различни цели, например като универсален помощник на летища, в хотели и за други подобни задачи.

Роботите с човешки способности ще стават все по-ценни помощници на възрастните хора, както и в медицината. Те могат да следят състоянието на пациенти, да реагират оперативно на промените в здравето на хората, като при това изглеждат напълно естествено.