fond-za-inovacii-v-kulturata_80_12486Започва изпълнението на проект за организиране на първата QR изложба в София. Гражданите и посетителите на столицата ще имат възможност да представят авторски видеа и снимки на различните положителни аспекти от визията на града. Гостите на събитието ще могат да разгледат творбите, сканирайки QR кодове с мобилните си устройства. Творческите продукти ще бъдат изложени през месец август в столицата.

„Целта е чрез използването на съвременните информационни и комуникационни технологии да бъдат привлечени младите хора и да се стимулира ангажираността им в културните процеси”, споделят организаторите на проекта. Проектът ще предостави възможност за изява на млади творци и ще насърчи създаването на съвременни инструменти за визуализация на столицата.
Инициативата е част от проект „Цветовете на София” на столичното сдружение „Карпе дием”. Предвижда се организиране на културен семинар, както и изграждане на Интернет платформа, с авторски фотографии и видео матерлиали, пресъздаващи съвременнатта културна специфика на град София.

Проект „Цветовете на София“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община по Програма Европа, 2015г., съвместно с Фонда за иновации в културата.