Сега четете
100-членно жури избира победителите в „Икономика на светло"

100-членно жури избира победителите в „Икономика на светло"

AIKBЗапочна процедурата по гласуване, чрез която ще бъдат определени победителите в конкурса за Награди „Икономика на светло“ за 2014 г. Предпочитанията си към номинираните в три категории участници ще дадат 100те члена на експертното жури, специално създадено за целта. В него участват 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите, съобщиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сиви практики.

В категорията за нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика са номинирани финансовото и здравното министерства, както и НАП за въвеждането на ПИК кода. За личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика чрез активна позиция са номинирани ИПИ, шефът на КНСБ Пламен Димитров и проф. д-р Стефан Петранов – ръководител на екипа за създаване на композитен индекс „Икономика на светло“. В третата категория се състезават медии.

Вижте и

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на специална церемония на 22 юни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре