806529c89a7c3476Кралят на Боливуд Шарук Кхан, който е в топ 3 на найбогатите актьори в света и по известност го бие само Брад Пит, вече е в България и ще снима в три национални курорта у нас. На снимачните площадки ще бъдат наети за масовите сцени и 300 наши роми. Лентата ще е на екран още догодина, а всички медии в Индия вече гърмят за България, каза във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. Всъщност техните намерения са за снимане на три филма в Албена, където са започнали, в Златни пясъци, в Банско и Девин.

Сега се избира подходящо място по Южното Черноморие.Искаха да правят филмите си в Унгария или Румъния, но ги убедихме да снимат у нас, смятайте каква реклама е за България, като се има предвид, че Индия наброява 1.5 млрд, каза министър Ангелкова. На снимачните площадки ще бъдат наети за масовите сцени и 300 наши роми. Още това лято Министерството на туризма ще планира рекламната си стратегия за сезон 2016.

Парите за реклама тази година бяха 5 млн.лева, за догодина искаме почти утроена сума от 14 млн.лева, но трябва да ги защитим, посочи на срещата с бранша във Варна министърът.На 9 юли се събира Националният съвет по туризъм за предстоящата рекламна стратегия , която ще бъде насочена към целевите пазари, откъдето идват големите записвания, но и към българския пазар като основен.

Екипът на именития актьор вече е в България. Очаква се да пристигне в Албена през следващите две седмици, за да снима в района. Както НДТ вече писа, продуцентът на лентата вече бе тук, за да набележи някои от местата, където ще се снима. Самият екип ще бъде настанен в курорта Албена.