Сега четете
Как нова компания на Google ще подобрява живота в града

Как нова компания на Google ще подобрява живота в града

google.Google стартира нова, независима градска иновативна компания, наречена Sidewalk Labs, която цели да подобри живота в градовете. Това пише в пост за Google+ главният изпълнителен директор на компанията Лари Пейдж, цитиран от изданието BusinessInsider.Дан Докторов, бивш главен изпълнителен директор на Bloomberg и заместник-кмет по икономическото развитие и реконструкцията на Ню Йорк, ще ръководи новата компания. Тя се описва от Пейдж като „скромна инвестиция“ за Google, която той се надява, че ще подобри живота на милиарди души по целия свят.Sidewalk Labs ще акцентира върху създаването на нови продукти, платформи и партньорства, за да адресира големи проблеми като цената за живеене, ефикасен транспорт и употреба на енергия.Компанията планира и да направи стратегически придобивания и да инвестира в партньорства, посочва Докторов пред New York Times.

Подобно на това, което направи Calico – лабораторията, която Google стартира миналата година, за да се справи с остаряването и заболеваемостта. Наскоро Calico се сдружи с компанията за лекарства AbbVie.„Във време, когато опасенията за справедливостта в градовете, цените, здравето и околната страна се усилват, безпрецедентна технологична промяна ще даде възможност на градовете да бъдат по-ефективни, отзивчиви, гъвкави и еластични“, заявява Докторов в прессъобщение на новия сайт на компанията.Дан Докторов казва пред The Times, че Sidewalk предвижда да работи в „огромното пространство между гражданските хакери и традиционните големи технологични компании“.

Например, IBM използва свое изследване и технология, за да помогне на Стокхолм да ръководи и да се справи с транспортния трафик. От друга страна, Google не обмисля да се вгради в инфраструктурата на даден град, а по-скоро да създаде „платформи, в които хората могат да се включат“. Докторов заявява, че програмата за споделяне на велосипеди в Ню Йорк е първият пример за тип иновация, по която си представя да работи.Лари Пейдж описва мисията на Sidewalk като засилени съществуващи усилия за разрешаване на проблеми, с които се сблъскват обитателите на града всеки ден.

„Да направиш дългосрочни залози като този е трудно за повечето компании, но аз и Сергей винаги сме вярвали, че е важно“, пише Пейдж. „Тъй като все повече и повече хора по света живеят, работят и се заселват в градовете, възможностите за подобряване на градските обстановки са безкрайни“.

Вижте и

Дата: 11.06.2015 12:07
Източник: Luboslovie.bg  по money.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре