sony_pictures_logo“Сони пикчърс” може да загуби правата върху заснемането на филми от поредицата за Джеймс Бонд, съобщи Варайъти, цитиран от БТА. Продуцирането на филми за агент 007 може да премине от ръцете на “Сони пикчърс” в тези на друго холивудско студио. Дълго чаканият филм “Спектър” може да се окаже последният от поредицата, който е продуциран от “Сони пикчърс”.

Носят се слухове, че с продуцирането на филми за Бонд скоро ще се заеме компанията “Уорнър брос” поради близките контакти между нейния изпълнителен директор Кевин Цуджихара и шефа на “Метро Голдуин Майър” Гари Барбър. Шефът на “Сони пикчърс” Том Ротман призна, че оглавяваната от него компания води борба, за да запази правата над поредицата. Истината е, че “Сони пикчърс” имаше страхотен успех с филмите за Бонд, каза той.

Със сигурност ще се борим за правата над поредицата, но ако трябва да сме честни, всички в този бизнес ще го сторят. Въз основа на договора на “Сони пикчърс” за продуциране на филми от поредицата бяха заснети няколко ленти с участието на Даниъл Крейг в ролята на Бонд, сред които “Казино роял”, “Спектър на утехата” и “007 Координати: Скайфол”. По-рано тази седмица Джейсън Стейтъм намекна, че би се снимал в ролята на Бонд, но че неговата версия на образа на секретния агент на Нейно величество ще е различна от тази на Даниел Крейг.