Charter-TWC-618x400Една от най-големите американски телевизионни компании Charter Coммшиcations ще придобие конкурентната TiMe Warner Cable за 55 млрд. долара, съобщи CNBC.

Ако сливането се осъществи, това ще отбележи нов етап в консолидирането на сектора, който понесе ударите на разрастването на онлайн видео услугите на компании като Netflix и Амагоп.
Сделката предвижда Charter CoMMunications да плати около 195 долара на акция на TiMe Warner Cable, от които 100 в кеш, а останалите – в ценни книжа.

Това не е първият опит за сливане на двата телекомуникационни гиганта. Charter CoMMunications и по-рано направи оферта за придобиване, но Т1ме

Warner Cable предпочете предложение на CoMcast за 45 млрд. долара. CoMcast обаче се оттегли от сделката, след като регулаторните власти изразиха несъгласие. Мотивът им бе, че сливането би навредило на конкуренцията при разпространението на видеосъдържание онлайн. TiMe Warner Cable, чиято централа е в Ню Йорк, е вторият по големина кабелен телевизионен оператор в САЩ и работи в 29 щата. Броят на абонатите му е над 14 милиона, уточни БТА.

Charter CoMMunications с централа в Стамфорд, Кънектикът, е четвъртият по големина кабелен оператор в страната. Компанията предоставя телекомуникационни услуги на около 6,8 милиона души в 29 щата. Charter CoMMunications обяви също така, че ще придобие Bright House Networks – шестият по големина кабелен оператор в САЩ. Обединените компании ще имат близо 23 милиона клиенти спрямо 27,2 милиона абонати на CoMcast.

Дата: 29.05.2015 00:01
Източник: Любословие по в. Политика/Медии