Сега четете
Диетолози дебатират безопасността на храните

Диетолози дебатират безопасността на храните

skandinavskaja-dieta_4X национален конгрес по хранене с международно участие започва утре в курорта „Свети свети Константин и Елена“.

Форумът ще се проведе в Международния дом на учените „Фредерик Жолио – Кюри“.
Участие ще вземат водещи специалисти в областта на храненето и диететиката от България и чужбина. Ще се дискутират теми, свързани със състава и безопасността на храните, храненето и здравословния начин на живот и други.

По Северното Черноморие
Умни устройства пазят делфините от рибарските мрежи

Модерни устройства са поставени на рибарски мрежи по два даляна в Северното Черноморие, научи „Черно море“. Т.нар. пингъри имат за цел да намалят броя на щетите върху риболова, причинени от делфините, както и да опазят популацията на защитените бозайници, които често умират след заплитане в рибарските съоръжения.

Оборудваните даляни се намират в района на Каварна и Балчик. Проектът е пилотен за България. Отчитането на действието ще бъде проследено в рамките на 3 месеца. Получените резултати ще покажат доколко този метод за защита и превенция е подходящ за българското крайбрежие.

Вижте и

Редовно водите по Северното Черноморие изхвърлят трупове на защитените от закона морски бозайници. Най-честата причина за тяхната кончина се оказват рибарските мрежи, където те се оплитат, търсейки лесна плячка, отчитат еколозите.

Дата: 26.05.2015 13:49
Източник: Черно море – стр. 4
Автор: СТАВРИ СТЕФАНОВ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре