11357171_10205401025639454_2964602956033831313_oДо неделя на официално 4-дневно посещение у нас бе отговорна делегация от Общокитайската асоциация на журналистите. Визитата е по покана на Съюза на българските журналисти. В делегацията бяха 7 ръководители на водещи китайски медии и информационни агенции, сред които Китайската информационна агенция, Beijing Daily, China Daily и др. Официален превозвач на делегацията по време на престоя им в България е Great Wall България.

На летището журналистите бяха посрещнати от два луксозни автомобила Н6 и специалния двуцветен Н6 Domino, от които бяха очаровани. Произведените в България автомобили впечатлиха делегатите с комфорта, богатото си оборудване и вътрешното пространство. рограмата им бе натоварена с множество срещи с представители на медии и местната власт, както и пресконференции в столицата и извън нея. Едно от интересните неща в програмата на гостите бе посещението на завода на Литекс Моторс в Баховица. Визитата бе по настояване на китайските гости, които са запознати добре с марката Great Wall, но споделят, че досега не са имали възможност да посетят заводите на бранда в родния си Китай.

Журналистите детайлно разгледаха завода и поточните линии, докато директорът им разказа подробно как е организирана работата в завода, начина, по който се проследява дейността на всеки един оператор, както и как се контролира качеството на автомобилите, произведени от Литекс Моторс.

Особен интерес за китайците беше допълнителната вътрешно въведената системата VES (Vehicle Evaluation System), благодарение на която всеки автомобил, който се произвежда, преминава редица тестове, така че да се гарантира най-високо качество. VES е уникална за България четиристепенна международно призната система за одит на автомобили, която водещите японски автомобилостроители използват в производствата си, за да контролират постоянното отлично качество.

Дата: 25.05.2015 01:17
Източник: Ловеч прес – стр. 3