Нийл КларкЗападът е уморен от Украйна, чиито действия на него му е все по-трудно да оправдава.Такова мнение изрази известният британски журналист и блогър Нийл Кларк пред RT.Страните, които съдействаха на преврата в Украйна, сега започват да отстъпват от своите позиции и да действат по-прагматично, смята Кинък.

Според него за това свидетелства и смяна на тона от страна на САЩ. Тази ситуация тревожи Киев, чиято риторика стана по-агресивна.”Водещите страни в Европа най-малко искат мащабна война в Европа, а тя ще стане още по-вероятна, ако Украйна влезе в НАТО. Особено със сегашната власт в Киев и нейната крайно войнствена риторика”, отбеляза журналистът.”В Европа съществуват реални опасения.

Те създадоха това чудовище Франкенщайн и са обезпокоени докъде това ще стигне”, добави Кларк.”Налага се разбирането, че всичко е отишло твърде далеч. По-реалистично мислещите хора в Европа явно иска отмяна на санкциите срещу Русия, защото те нанасят вреди на основните европейски икономики като Германия и Франция”, убеден е британският журналист. /РИА “Новости”Лондон / Великобритания

Източник: БГНЕС, www.pogled.info
Дата: 22.05.2015 09:12