bgradioЗа трета поредна година Благоевград ще бъде домакин на концерта за годишните музикални награди на БГ радио за 2015. На 23 май се очакват над 15 000 млади хора в центъра на града, където ще се състои грандиозната церемония по награждаването.

Според организаторите най-иновативното тази година е, че концертът ще се проведе на две сцени – в Благоевград и в Бургас. Самият водещ ще бъде на сцената на Благоевград – града домакин.
„Двата града ще бъдат свързани с видео тунел, разкриха от радиото. В ролята на водещ на 13-ите годишни награди ще е известният поп изпълнител Рафи.

„Правя дебют като водещ. Освен радост това е и огромна отговорност. За мен БГ радио е институция. Това е единственото радио, на което ние, българските изпълнители, можем да се облегнем, и то не само медийно. БГ Радио е нашият гръб”, каза първият победител в музикалното предаване X factor.

Рафи добави, че често му се налага да пътува до Благоевград за организационните дейности по концерта и е впечатлен от нощния живот на града.
„фактът, че за трета година БГ радио идва в Благоевград, означава, че сме спечелили доверието им и правим добро дело”, каза кметът на града Атанас Камбитов за музикалния форум.
Представителите на местния бизнес са доволни, защото мероприятието пълни заведенията, хотелите и магазините.

„Тук сме отново , защото се срещаме добро гостоприемство от община Благоевград, а и публиката ни иска. Тя е невероятна. Концертите ни имат освен развлекателна цел и образователна, борейки се с други стилове”, заяви генералният директор на БГ радио Николай Янковичин.

Жителите на Бургас чрез видеовръзка ще имат възможност да станат също част от най-голямото музикално събитие 6 страната с един концерт на Тони Димитрова и приятели – Стефан Диомов, Петте сезона, Искрен Пецов, група G.R.A.S., Росен Сеновски и Иван Ченов.
На сцената ще бъдат и любими водещи от БГ радио.

И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. Единствената статуетка, която се определя от екипа на БГ радио, е наградата „Ана Мария Тонкова” за „БГ вдъхновение” и тази година тя отива при Тони Димитрова.

Дата: 22.05.2015 00:01
Източник: 24 Часа – стр. 29