bb1Канадската компания BlackBerry някой ден отново ще печели от продажба на смартфони, каза Джон Чен, изпълнителния директор на компанията . В интервю за www.it-farmer.bg Чен споделя, че надеждите му са в бъдеще компанията да се фокусира повече върху корпоративните и правителствените потребители, вместо върху пазара за крайни клиенти, каза инж. Ваня Тучева, Председател на УС на Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България.

Според Джон Чен смартфоните са входната точка към останалия бизнес на BlackBerry с продукти с повишена сигурност и затова компанията продължава да произвежда такива устройства.

Технологията на BlackBerry може да осигури подобни възможности и за потребителите на iOS и Android, но според Чен най-добрата защита на информацията идва с телефоните на канадците и има много хора, които търсят точно това. Чен обаче не отговаря много конкретно на въпроса как ще постигнат печалби от телефоните, макар че вижда възможности за това. Според него вярната стратегия включва “по нещо от всичко”, но несъмнено е необходим фокус върху дизайна на продукта. Повече за телекомуникациите и повишаването на сигурността им за бизнесът може да откриете на интегрираната информационна интернет платформа за бизнесът www.it-farmer.bg