Сега четете
Българи питат американската посланичка във Фейсбук кога ще паднат визите

Българи питат американската посланичка във Фейсбук кога ще паднат визите

facebook_world1Няколко десетки въпроса на българи събра за по-малко от пет часа във Фейсбук американската посланичка в България Марси Рийс. В сряда по обяд посолството на САЩ публикува призив към българите в социалната мрежа да изпращат въпросите си към дипломата. Въпросите се събират до петък, а във вторник ще бъдат публикувани и отговорите на посланик Рийс.

Постингът, приканващ българите да направят „виртуално“ интервю с американския посланик в София, е „спонсориран“. Това ще даде възможност призивът да достигне до по-широк кръг потребители на социалната мрежа у нас, включително и до тези, които не са сред близо 30 000 наши сънародници, които са „харесали“ страницата на посолството. Повече от половината от въпросите до момента се отнасят за визовата политика на Съединените щати и най-вече – кога американската държава възнамерява да премахне визите за български граждани.

Сред коментарите има и такива, в които гражданите директно заявяват, че очакват отпадането на визите, „за да заминат да живеят в САЩ“. Другата група въпроси се отнася за външната политика на САЩ. Нашите сънародници се интересуват от позицията на американската дипломация за случващото се в Македония. Не липсват призиви за предоставяне на помощ от САЩ за „озаптяване“ на хибридната война, която Русия води към България.

В същото време има и призиви САЩ да закрият военните си бази в България и да не се месят в „нашите, чисто български работи“.
Има няколко въпроса, отнасящи се до очакванията на американската дипломация за съдебната реформа в България, развитието и финансирането на неправителствени организации, наличието на паметник на американските пилоти, участвали във Втората Световна война в София, причините за намалението на цената на петрола на международните пазари и дори – кой уби Кенеди?

Вижте и

Сред задаващите въпроси са действащ депутат от „Атака“, бивш депутат от НДСВ, бивш журналист и пиар, активист на „Протестна мрежа“ и др. През септември месец се навършват три години от началото на мандата на Марси Рийс като посланик на САЩ у нас.

Дата: 20.05.2015 18:12
Източник: www.pik.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре